Márkák

4Racing
Achilles

Az Achilles Radial Indonéz abroncsgyártó a világpiacra lépése óta személygépkocsikra, versenyautókra, ipari gépekre és teherautókra tervezett abroncsaival garantálja a minőséget és megbízhatóságot ügyfelei számára. A mind az 5 kontinensen jelen lévő cég a fejlődésük és piaci térnyerésük kulcsát a magas minőségi elvárásoknak való megfelelésben látja.

Advance
Aeolus
AEZ

Az AEZ Produktion GmbH. Európa legismertebb felni gyártó és forgalmazó cége. A legmagasabb elvárások szerint kialakított prémium termékcsalád a német minőség és precizitás elsődleges mintaképe.

Agate
Agrica
Alliance
Az Alliance Tire Group 6 évtizede 120 országban képviselteti magát termékpalettájával. A cégcsoport a legmodernebb technikával állítja elő termékeit, melyek garantálják a magas minőséget a mezőgazdasági és ipari gumiabroncs piacon.
Altayshina
Amberstone
Annaite
A kínai Annaite Tire gumiabroncs gyártó 1994 óta állítja elő minőségi termékeit. A folyamatos innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a világ 20 legnagyobb abroncsgyártója között tudhatja magát. Motorkerékpár, személyautó, ipari és mezőgazdasági gumiabroncs kínálata a világpiac szinte minden szegletében megtalálható.
Antares
Anteo
Antyre
Aollo
Aplus
Apollo
Az Apollo Tyres Ltd. székhelye az indiai Gurgaonban található. A vállalat 1972-es megalapítása óta foglalkozik gépjármű-abroncsok gyártásával és értékesítésével, dinamikus növekedésének eredményeként mára a világ szinte minden táján megvetette a lábát. Termékeit több mint 100 országban forgalmazza az Apollo és a Vredestein márkanevek alatt. Termékek széles portfólióját kínálja  személygépjárműre, kisteherautóra, teherautóra, autóbuszra, mezőgazdasági és ipari gépekre.
Arivo
Armour
Armour Az Armour Armour Rubber Company Ltd Kína egyik legnagyobb gumiabroncs gyártója. A vállalat az OTR, vagyis Off the Road abroncsokra specializálódott, így a mezőgazdasági, ipari gépekre, teherautókra gyártott gumikkal sikerült első számú abroncs előállítójává válnia az ázsiai piacon. De ezen kívül Európában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Dél- Afrikában is közkedvelt márka.
Atturo
Aufine
Aurora
Austone
Avon
Barum
A Barum márka koncepciójának részét képezi, hogy kiemelkedő ár/érték arány mellett kínál olyan abroncsokat, amelyek a kisebb árfekvésű szegmensben magas futásteljesítménnyel és kiegyensúlyozott vezetési tulajdonságokkal rendelkeznek. A márka a „Jó abroncsok, jó áron” filozófiát képviseli saját piaci térségében.
BFGoodrich
A BFGoodrich amerikai márkát a létrehozása óta jellemzi úttörő szelleme, a törekvés, hogy egyre messzebb tolja a teljesítmény határait. Ebből a szellemiségből számos fontos fejlesztés született a gumiabroncsok világában. A nagy múltra visszatekintő vállalat egyaránt elkötelezett a biztonság valamint az autók vezetési élményének fokozása iránt, melyek csak a tökéletes gumiabroncsokkal érhetőek el.
BKT
Az indiai cég az egyik vezető szereplője a gumiabroncs piacnak. Technológia, innováció és teljesítmény. Ez a legfőbb érték, melyeket a speciálisan mezőgazdasági, építőipari és egyéb ipari munkagépekre szakosodott abroncsgyártó szem előtt tart. A BKT globális vezető szerepet tölt be ebben a szektorban, hiszen kiváló minőségű abroncsait a folyamatos fejlesztések jellemzik.
Boka
Boto
A világ egyik vezető leányvállalat cégcsoportjába tartozó Boto gumiabroncs gyártó Kína egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Kisteherautó, ORT gépek és autóbuszok számára gyárt radiál abroncsokat, melyeket a világ 120 országában forgalmaznak. Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően egyre közkedveltebbek hazánkban is a BOTO márka gumiabroncsai.
Bridgestone
A Bridgestone Corporation Európai Irodáját 1972-ben alapították Brüsszelben. A cég 1979-ben dobta piacra a személyautók részére gyártott alufelnit és fejlesztette ki a használt gumiabroncsok újrahasznosításának kimagasló technológiáját. Ezután a vállalat egy hosszú sikersorozat kezdetét is ünnepelhette, melyben terjeszkedés, forradalmi technológiák és akvizíciók követték egymást.
Carlisle
A Caslstar csoport tagjaként a Carlislie márka a kiváló minőségű után gyártott és eredeti mezőgazdasági, ipari, egyéb kültéri járművekre készített kerekeiről és abroncsairól ismert. Az amerikai nagyvállalat acél és alumínium felni kínálatával is jelentős piaci előnyre tett szert, így méltán vált Amerika és Európa egyik legkedveltebb márkájává az ORT abroncs piacon.
Carre
Ceat
Changfeng
Cheng shan
Cheng Shin
ChengShan
Comforser
Continental
Az 1871-es megalapítása óta a Continental egyetlen célért dolgozik, még pedig azért, hogy biztonságossá tegye a közúti közlekedést. Teszi mindezt úgy, hogy a vezető ne kényszerüljön kompromisszumokra a kényelmes és élvezetes vezetés tekintetében. Minden harmadik Európában gyártott személygépkocsi Continental abroncsokon gördül le a gyártószalagról.
Contire
Cooper
Az Egyesült Államok 10. legnagyobb gumiabroncs gyártója több mint 100 éves fennállása óta fejleszti a legkiválóbb abroncsokat. A speciálisan személygépjárművekre gyártott gumik a kimagasló tapadásukról és a mély futófelületeiről váltak ismertté és kedveltté az autósok körében.
CROSSWIND
Cultor
Daewoo
Dailyway
Davanti
Dayton
A Dayton a tokiói székhelyű Bridgestone cégcsoport leányvállalata. A folyamatos innovációk és a rendkívül megbízható minőség teszi a világ vezető abroncsgyártójává. A személygépkocsikra és teherautókra, kamionokra tervezett abroncsai maximális biztonságot nyújtanak vezetés közben.
Debica
A TC Debica Lengyelország vezető abroncs gyártója, és egyben Európa legnagyobb volument termelő gumiabroncs előállítója. A Goodyear LTD. többségi tulajdonnal való beszállása óta a Debica mind az 5 kontinensen jelen van, 60 országban forgalmazza termékeit személyautó és kisteherautó és tehergépkocsi tulajdonosok számára.
DEZENT
Az AEZ csoport középmárkája. Letisztult megjelenésével, kiváló ár/érték arányával a DEZENT felni kínál széles vásárlói rétegeknek minőségi opciókat. A DEZENT felni a megbízható német minőség mellett sportos megjelenést is biztosít, ezért ha a remek árfekvés mellett az igényeinket sem szeretnénk lejjebb adni, talán a DEZENT alufelni jelenti a megoldást.
Dneproshina
Dongah
DOTZ
A DOTZ az AEZ csoport márkája, mely extra dizájnjaival kimondottan a fiatalos, tuningot kedvelő vásárlóknak ajánl megoldásokat a legextrémebb felni igényekre is. Ha bevállalós, merész és dinamikus megoldásokat keres, ugyanakkor a minőséget is fontos szempontnak tartja, akkor valószínűleg a DOTZ alufelni jelenti autója számára a legjobb választást.
Double coin
A Double Coin abroncsok az innovatív fejlesztések mellett a tartósságukról is híresek. A speciálisan tehergépjárművekre, kamionokra, mezőgazdasági és ipari gépekre tervezett abroncsok minőséget, megbízhatóságot és biztonságot kínálnak a vásárlók részére.
Double Star
A kínai Double Star Tire Company 140 országban értékesíti abroncsait világszerte a világ 5 kontinensén. A környezetvédelem mellett elkötelezett gyártó a személygépkocsi abroncsokon át a tehergépkocsik és legkülönfélébb ipart és mezőgazdasági gépekre tervezi magas minőségű abroncsait, melyek a hosszú élettartamukról és minőségükről váltak ismertté és közkedveltté világszerte.
DoubleStar
Dunlop
A Dunlop a világ egyik vezető gyártója, fejlesztője és értékesítője a motorkerékpár, személyautó, és teherabroncsoknak. A Dunlop kiváló hírnévnek örvend a nagy teljesítményű autók és a motor kerékpár tulajdonosok között. Kiterjedt verseny tapasztalatainak és meggyőző sikereinek köszönhetően számos innovatív abroncsot mutatott be az elmúlt években. Mindig a vezetés élményének a maximalizálása volt a célja, így a Dunlop minden motorkerékpár és autó vezetőjének a legújabb technológiájú abroncsot tudja kínálni.
Dunlop (Tread Max)
Dynamo
Egyeb
ENZO
Az AEZ csoport alacsony árfekvésű márkája, ahol a minőség és az ár az elsődleges. Az ENZO alufelni is hozza a német precizitást és a megbízható minőséget. Ha igazán kedvező árfekvésű alufelnit szeretne, de nincsenek extravagáns tuning igényei, akkor az Enzo felnije jó választás lehet.
Eracle
Eternity
Evergreen
Falken
A Falken Tyre Europe GmbH a világ hatodik legnagyobb, 23 ezer munkatársat foglalkoztató gumiabroncsgyártójának, a japán Sumitomo Rubber Industries Ltd.-nek európai leányvállalata. Személygépkocsikhoz, tehergépjárművekhez, könnyű teherautókhoz és SUV-okhoz állít elő gyári felszerelésű és cseregumikat európai piacán. A széles termékpaletta a nyári gumiktól a SUV-abroncsokon át a téli és a négyévszakos gumiabroncsokig terjed.
Firenza
Prémium márka egyenesen Singapore-ból. A világ egyik legdinamikusabban növekvő országának vezető abroncs gyártója a Firenza. Minőség, megbízhatóság és evolúció. A gyártó ezen szempontok alapján fejleszti termékeit, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világ szinte minden táján a személyautó, kisteherautó, tehergépjármű, mezőgazdasági, ipari gépek piacán.
Firestone
A Firestone az elmúlt több mint 75 év alatt, hatalmas tapasztalatot halmozott fel az extrém körülmények között működő gumiabroncsok fejlesztésében és gyártásában. Az északi területeken gyakran változó útviszonyok és közlekedési feltételek megtanítottak bennünket arra, hogy a gumiabroncsoknak tavasz kezdetétől egészen ősz végéig biztonsággal kell haladniuk a száraz és nedves aszfalton, illetve az egyenetlen és sáros utakon is.
First Stop
Formula
Fortuna
Fortune
Forward
Fulda
A vállalat 1900-as megalapítása óta a biztonság kérdése mindig a FULDA egyik legfőbb szempontja volt. A fejlesztésen és a csúcstechnikai termékek lehető legmagasabb minőségi színvonalának biztosítása érdekében alkalmazott legmodernebb technológiát alkalmazó vizsgálatokon kívül a Fulda hatalmas energiát fektet az útbiztonság kérdésébe is. Ennek eredményeképpen a FULDA létrehozta a világon egyedülálló útbiztonsági kezdeményezést, a lézeres ellenőrzést.
Fullrun
Futozott
Galaxy
General Tire
A General Tire egy amerikai gumiabroncs-gyártó cég. General Tire-t 1915-ben alapították az Ohio-, Akronban. Alapítója: William F. O'Neil. Az anyagcég később több cégcsoportra bomlott, mely gumiabroncsokkal, gumikeverékekkel, rakétákkal, repüléstechnikával, valamint ingatlanokkal foglalkozott. A gumiabroncs előállító és forgalmazó részlegét 1987-ben adták el a németországi Continentalnak, melyet most Continental Tire North America vállalat néven ismerik. A General Tire kiváló minőségű kisteher gumit, terepjáró abroncsokat és autógumikat gyárt elérhető áron a Continentaltól megszokott profi minőségben. Ár-érték alapján az egyik legjobb választás azoknak, akiknek fontos az elérhető ár, egy nagyon jó minőségi abroncs vételekor.
General Tyre
Gerutti
Gislaved
A Svéd abroncs márka egyet jelent a minőséggel és az innovativitással. A kiváló téli abroncsairól ismert márka jelenleg a Continental Cégcsoport része. A konszernből született fejlesztésnek köszönhetően a Gislaved márkájú abroncsok időjárástól függetlenül tökéletes tapadást, biztonságot és vezetési komfortot biztosítanak a személyautók, kisteherautók és tehergépjárművek sofőrjei számára.
GMP Italy
Goalstar
A Radiál gumik szakértője. A kínai abroncs gyártó személygépkocsikra, kisteherautókra és terepjárókra specializálódott, így nem véletlenül népszerű márka világszerte. Az ár-értékarányban kimagasló abroncsok kiváló minőséget képviselnek, így ha olcsóbb abroncsot keres autójára, mindenképpen tekintse meg kínálatunkat.
Goodride
Goodyear
Manapság a Goodyear a világ legnagyobb gumiabroncs gyártó cége, hat kontinensen van jelen, éves értékesítéseinek értéke meghaladja a 15 milliárd USA dollárt. A Goodyear márkájú gumiabroncsokon kívül, a társaság több más, jól ismert és elfogadott márkát is gyárt, ezek a Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava és Debica.
Goodyear (Next Tread)
Goodyear (Tread Max)
Gripmax
A Gripmax speciális abroncsgyártónak tekinthető. Terepjárókra szerelhető nyári és téli abroncsai egyedi tervezések alapján készülnek a legjobb alapanyagokból, hogy terepen a legszélsőségesebb időjárási és körülményeknek és útviszonyoknak is eleget tegyenek.
GT Radial
Gajah Tunggal néven létrehozzák a mai gyáróriás ősét, ahol elsősorban kerékpárgumi és gumibelsőgyártás a fő tevékenység. Majd a Japán Inoue Rubber Company-val együttműködési megállapodás megkötése után, mely fő feladata korszerű technológiák átadása. A Japán Yokohama segítségével diagonál gumiabroncsok gyártásába kezd. Ezzel megkezdődik a radiál gumiabroncsok gyártása személygépkocsikra ill. könnyű kisáru szállítókra. Mely termékeikkel ma is egyeduralkodóak a piacon, a biztonság és minőség terén.
GTRadial
Hankok
Hankook
A Hankook téli és nyári abroncsaival egész évben megelőzhetők a veszélyes helyzetek. Bármi jöhet! Nedvesség, hó vagy csúszós úttest- a különösen nagy teljesítményű Icebear W300 vagy a közkedvelt Icebear W440 abroncsokkal télen is mindenki ráléphet a gázra: A vezető autógyártók, mint pl. az Opel, Kia, Hyundai, Ford, vagy Renault, járműveik gyártásánál a Hankook abroncsokat ajánlják!
Heidenau
A német gyártó motorkerékpárra, robogóra és mopedekre készült abroncsai széles körben elégítik ki a motorosok igényeit. A szigorú technológiai ellenőrzéseknek, az innovatív fejlesztéseknek és a legjobb alapanyagoknak köszönhetően kiváló minőségű abroncsai egyaránt biztonságot nyújtanak használóiknak vizes terepen, kanyarodás közben és off-road terepen is.
Hifly
Imperial
Infinity
A maximális biztonságot, kényelmet és hosszú élettartamot biztosító gumiabroncsok az Infinity márka sikerének a kulcsai. A mérnöki csapat összehangolt munkája során a termékpaletta az évek alatt kiszélesedett, így már nem pusztán a  személyautókra tervezik és értékesítik világszerte gumiabroncsaikat, de a kisteherautókra, mezőgazdasági munkagépekre, ipari gépekre és egyéb OTR gépjárművekre is kaphatóak minőségi abroncsaik.
Jinyu
Kabat
A Lengyel vállalati konszern széles termékpalettával rendelkezik, melyek csak egy részét képviseli a gumiabroncs gyártás, ennek ellenére nincs olyan két vagy négykerekű jármű, amire ne lenne kapható Kabat márkájú gumiabroncs. Az európai minőségbiztosítási irányelveknek megfelelő gyártási technológiának köszönhetően egész Európában közkedvelt márka.
Kelly
A Kelly Tires az Egyesült Államok legelső abroncs gyártója volt, több mint 110 éves fennállása során közkedvelt márka lett Amerika és Európa szerte. Jelenleg a Goodyear Tire & Rubber Company leányvállalata. A minőségi ám olcsóbb kategóriájú abroncsok piacán ma is élvonalba tartozik.
Kenda
Kinforest
Kingstar
A Kingstar autógumi Kínában gyártott Hankook termék. A Hankook Tire 1941 óta törekszik kielégíteni ügyfelei igényeit, kiváló minőségű termékeket és élvonalbeli technológiákat felhasználva az értékek megőrzéséhez, miközben több mint 170 országban terjeszkedik.
Kleber
A KLEBER jelmondata: Bizalom nap mint nap: Nyári, téli, négy évszakos gumik a kényelméért és mindennapi biztonságáért. A Magyarországon is egyre közkedveltebb márka 110 éves története során a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a biztonság a védjegyévé vált. Speciálisan személyautókra gyártott abroncsai minden időjárási körülménynek megfelelnek, és biztonságos autózást nyújtanak.
Kormoran
A lengyel Kormoran abroncsgyártó a tehergépjármű gumikra specializálódott vállalat. Portfólióját a mezőgazdasági abroncsokkal kiegészítve széles körben értékesíti Európa szerte. Különböző felhasználásra széles termékpalettával áll a vásárlók rendelkezésére. Városban, aszfalton és terepen, vagy ezeket vegyesen használva különféle gumikat kínál, melyeket a megbízhatóság és tartósság jellemez.
Kumho
Dél-Korea egyik vezető abroncs gyártója. Személyautó, kisbusz és motorkerékpár abroncsait a városi vezetési élmény fokozására tökéletesítette. Minőségi abroncsai valamint a magas színvonalú gyártási technológiák teszik egyre kedveltebbé a márkát az európai felhasználók körében.
Landsail
A kínai székhelyű, de európai fejlesztő és vezetői csapattal működő nagyvállalat a világ 150 országában értékesíti abroncsait. A Landsil és Delinte márkanéven ismert abroncsok nyári és téli változatban kaphatóak személyautók, ultra nagy teljesítményű gépjárművek, terepjárók, SUV-ok és Off-Road járművekre.
Landy
Lanvigator
A hongkongi abroncsgyártó a legszélesebb termékkínálattal rendelkezik a kínai gyártók körében. Az olcsóbb kategóriájú abroncsai nem csak személyautókra, OTR munkagépekre, de kamionokra és teherautókra is kaphatóak, emellett alumínium és acél felni kínálata is jelentős.
Lasa
Lassa
Laufenn
A Laufenn minőségi termékválasztékot kínál vásárlóinak. Hankook termék, több méretben a magyarországi gyárban készül. Olyan termékeket, melyek megfelelnek a sokféle életstílusnak és teljesítménnyel kapcsolatos elvárásoknak. Az innovatív fejlesztéseknek és a szigorú minőségellenőrzési szabályozásoknak megfelelő gyártási metódusnak köszönhetően minden igényt kielégít, ami a komfortos, biztonságos autózáshoz szükséges.
Leao
LingLong
A tehergépjárművek, terepjárók, mezőgazdasági munkagépek és kamionok abroncsainak specialistája. A nagy múltra visszatekintő vállalat olyan márkák előállítója, mint az Infinity, Benchmark és Atlas. A cégcsoport élen jár a nagy teljesítményű munkagépek abroncsainak gyártásában, és megbízható partnere vásárlóinak.
Long March
A Long March kínai abroncs gyártó széles termékskálával rendelkezik a kisteherautó, mezőgazdasági, bányászati, és ipari gépekre tervezett gumiabroncs piacon. A piac új szereplőjeként a minőségi termékek előállítását tartja legfontosabb céljának, hiszen az ipari termelés alapköve, hogy a munkagépek a lehető legtökéletesebben működjenek, ennek pedig alap feltétele a minőségi gumiabroncs.
Mabor
MAK
Malatesta
Malhotra
A MAlhotra Rubber Ltd. Indai egyik vezető gumiabroncs gyártója, aki speciálisan mezőgazdasági és ipari gépekre készít minőségi abroncsokat. AZ 1954-es alapítású cég ezen felül kamionokra, háromkerekű járművekre és motorkerékpárra is előállít abroncsokat, melyeket a minőség és az olcsó ár jellemez.
Marangoni
MARCHER
Marshal
A Marshal márka 25 éves fennállása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az angol cég mára már az Egyesült Királyság első számú abroncsgyártójának számít, és egyre nagyobb teret hódít Európában. A fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan frissíti termékpalettáját, melyet a piaci igényeknek megfelelően alakít ki. Számos terméket kínál fogyasztói számára a személyautókra, kisteherautókra, kamionokra.
Massimo
Mastersteel
Matador
A Matador abroncsok híresek hosszú élettartamukról és kíválló tapadásuk-ról. A Matador termékek hazánkban is elismert hírnévre tettek szert. Cégünk évente több mint 10.000 db Matador terméket értékesít.
Maxxis
A világ egyik vezető abroncs gyártója, aki 180 ország piacán érte el sikereit világszerte. A személyautó, motorkerékpár és kisteherautó abroncsairól ismert márka nagy hangsúlyt fektet a minőségi alapanyagokon alapuló gyártásra, így vált az egyik legmegbízhatóbb abroncsának gyártójává. Legyen szó az autó-motor sportról, vagy csak a napi ingázásról, a Maxxis abroncsok minden körülmény között biztonságos használatot nyújt használói részére.
Mentor
Metzeller
Michelin
A MICHELIN cég óriási múltra tekint vissza. Jó minőségű és megbízható termékeinek köszönhetően, minden földrészen, ezen belül is több mint 170 országban van jelen a piacon. Minden fellelhető járműhöz gyárt és értékesít gumiabroncsot.
Minerva
Mirage
Mitas
Az Cseh Mitas az off-road gumik szakértője. Mezőgazdasági, ipari gépekre és motorkerékpárokra gyártott abroncsai világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Jelenleg 3 telephelyen - Csehországban, Szlovéniában és az Egyesült Államokban – folyik a termelés, aminek köszönhetően 140 országba exportálja kiváló minőségű abroncsait. A Mitas cégcsoport 3 márkanév alatt gyárt gumiabroncsokat. Saját márkája a Mitas és a Cultor, de a Continental licence alapján a piacvezető márka leány vállalatának tekinthető.
MOMO
Momo gumi
Az olasz autógumi gyártó 50 évvel ezelőtti piacra lépése óta hatalmas utat járt be. Az olasz abroncsgyártó a kezdetekben speciálisan az autó-motor sport számára fejlesztette ki termékeit, majd a 70-es évektől kezdett a személyautó ágazatra is fókuszálni. Nem elégszik meg az átlagossal, ahogyan a versenypályán is csak a legjobb minőségnek van létjogosultsága, úgy ezt az attitűdöt tartja elsődlegesnek a személyautó abroncsainak előállításában is.
Mrl
MSW
Nama
A kínai székhelyű abroncs gyártó főleg személyautókra, buszokra és teherautókra tervezett abroncsai minden időjárási körülményben a biztonságos vezetési élményt kínálja. Nyári és téli abroncs kínálatában azok is megtalálják a számukra tökéletes gumiabroncsot, akiknek fontos a minőség és az alacsony ár.
Nankang
Tartósság és biztonság, ezek a Nankang abroncsok legfontosabb jellemzői. Több, mint 50 éves kutatás és fejlesztésnek köszönhetően a Nankang abroncsok a tajvani gumigyártás legkiválóbb termékei. A termékek folyamatos korszerűsítésével a Nankang abroncsok folyamatosan a megváltozott piaci igényeknek, időjárási körülményeknek próbálnak a lehető legjobban megfelelni, hogy prémium és standard abroncsaival minden körülmény között biztonságos maradjon az autózás.
Nexen
A NexenTire Co. abroncs gyártó méltó versenytársa a Hankook és Kumho márkáknak. Élen jár a kutatás fejlesztésben, így elsőként lépett a piacra rétegzett szilikát abroncsaival. 30 féle abroncsot gyárt személyautókra, kisteherautókra és terepjárókra a legjobb minőségben. Dél-Koreaból ma már 120 országba exportál, és vásárlói visszajelzések alapján az egyik legkedveltebb ázsiai abroncs gyártó a piacon világszerte.
Nitto
Nokian
A Nokian abroncsgyártót a legzordabb téli időjárási körülmények inspirálják abroncsainak tervezésében. A finn gyártó célkitűzése, hogy olyan abroncsokat gyártson, melyek a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is biztonságot nyújtanak az autósoknak. Személyautók, teherautók és ipari gépek számára gyárt gumikat, melyek a legnehezebb terepeken is játszi könnyedséggel veszik az akadályt. Környezetbarát technológia, megbízhatóság és biztonság. Ez teszi különlegessé a Nokain gumiabroncsokat.
Nortec
Nortenha
Omskshina
Onyx
Opals
Orium
Orosz
Orosz (Kama)
Orosz (Nortec)
Orosz (Tyrex)
OZ
Ozka
Törökország 5. legnagyobb abroncs importőreként egyre nagyobb teret hódít a mezőgazdasági, ipari és egyéb ORT gumiabroncsaival. Rendkívül értékarányos árak, minőség és precizitás jellemzi abroncsait. Saját márka alatt Seha és Özka néven van jelen a gumiabroncs piacon.
Petlas
Az impozáns Petlas Tire csaknem 50 éves fennállása óta a minőséget tartja a legfontosabb hozzáadott értéknek, melyek az általa készített abroncsokat jellemzi. Az 1976-os alapítása óta a folyamatos fejlesztések és termékpaletta bővítés folyik a vállalaton belül, így mostanra a személygépkocsikra való gumiabroncsoktól a mezőgazdasági gépeken át a repülőgép gumiabroncsokig terjed termékskálája.
Pharos
Pi
Pirelli
Pirelli Dragon
Platin
Point S
A Point S minőségi autógumi, leginkább sportos vezetőknek ajánljuk. Hisz, az autósportban kiváló eredményeket ért el. A Point S-t a megbízhatóság és a minőség jellemzi. Rendkívüli tapadása és irányíthatósága szinte egyedül álló a kategória társaival szemben.
Premiorri
Prestivo
RacingLine
Radar
Rapid
Remix
Riken
A Michelin gumiabroncs család tagja. Az abroncsok különlegesen jó tapadást biztosítanak még a legnehezebb vezetési körülmények között is. A Riken a sportos vezetők megbízható partnere, azoké, akik szeretik megélni a dinamikus vezetési élményt, mindezt megfizethető áron. A Riken sport gumik nem tartoznak a prémium árkategóriába,mégis mindent tudnak, amit  a drágább abroncsok.
Rintal
Roadlux
Roadmarch
Roadstone
A világ egyik vezető abroncs gyártója a személygépjármű, egyterű és kisteherautó abroncsok specialistája. A környezettudatosság, a fenntartható fejlődés a minőségbe vetett bizalom az alapja a Roadstone abroncsok sikerének. A nagy múltra visszatekintő koreai vállalat minden éghajlati körülménynek megfelelő abroncsokat készít, elérhető, alacsony áron.
Rockstone
Rosava
Ukrajna legnagyobb abroncs gyártója. Személygépkocsi, haszongépjármű és mezőgazdasági gépekre készült abroncsait a folyamatos innováció teszi Európában közkedvelté. A Rosava és Valsa márkanevek alatt futó abroncsok a legmodernebb eljárásokkal készülnek, így nyújtanak kényelmes és biztonságos autózást magánembereknek és az agráriumban dolgozóknak.
Rotalla
A világ egyik vezető abroncs gyártója a személygépjármű, egyterű és kisteherautó abroncsok specialistája. A környezettudatosság, a fenntartható fejlődés a minőségbe vetett bizalom az alapja a Roadstone abroncsok sikerének. A nagy múltra visszatekintő koreai vállalat minden éghajlati körülménynek megfelelő abroncsokat készít, elérhető, alacsony áron.
Rotex
Magas minőség a legjobb áron. A sportos vezetési élményt biztosítják a Rotex gumiabroncsok, melyek minőségét a német precíziós előállítás garantálja. A megbízható német márka téli, nyári és négy évszakos abroncsai a legkiválóbb mérnöki munka végtermékei, melyekkel a vezetés nem csak biztonságos lehet, de igazi élmény is.
Rotex Wheels
Routeway
Royal black
Rubena
Saetta
A Saetta a Bridgestone csoport tagja, ami a világ legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata. A Saetta autógumik a Bridgestone olaszországi gyárában készülnek. A Saetta márkában téli és nyárigumi is elérhető, rendkívül kedvező árfekvésben, és természetes hogy a minőséggel sem lehet probléma ha a világ első számú abroncs gyártója áll a háttérben.
Sailun
Kedvező árak, folyamatos minőségi fejlesztések a világ 20 legnagyobb abroncsgyártójától. Ez a Sailun abroncsok jellemzője. Egy feltörekvő gumigyártóhoz méltóan egyre bővítik a termékkörüket egyrészt új termékcsaládokkal, másrészt pedig a megvásárolható méretek számának növelésével.
Satoya
Sava
A Sava, Szlovénia legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata. A Goodyear csoport tagja. Ez az egyesülés lehetővé tette, hogy a Sava gumiabroncsokat ne csak Szlovénia területén, hanem világszerte is megismerjék. A Sava minden típusú gépjárműhöz gyárt gumiabroncsot. A kiemelkedő minőséget a Goodyear márkanév garantálja.
Sebring
A Sebring autógumi biztonságos és tökéletes gyártástechnikával gyártott abroncs, ami Michelin konszernhez kötődő gyárakban készül. Újonnan fejlesztett mintázatai megfelelő tapadást biztosítanak nyári és téli útviszonyok között egyaránt.
Security
Seha
Törkország 5. legnagyobb abroncs importőreként egyre nagyobb teret hódít a mezőgazdasági, ipari és egyéb ORT gumiabroncsaival. Rendkívül értékarányos árak, minőség és precizitás jellemzi abroncsait. Saját márka alatt Seha és Özka néven van jelen a gumiabroncs piacon.
Seha agro
Seiberling
Maga a Seiberling gumiabroncs gyár ezen a néven már nem létezik, de a vállalat felvásárlásával a Bridgestone tovább vitte a nevet, és mint Seiberling gumiabroncs piacra bocsát termékeket egyes országokban. Magyarországon nemrég került a polcokra a Seiberling gumiabroncs. A Bridgeston a Dayton, közép kategóriás abroncs mintázatát használta fel a Seiberling gumik gyártása során.
Semperit
Continental család tagja. A több mint 100 éves osztrák Semperit abroncsaira minden időjárási körülményben számítani lehet. Jól jelzi ezt latin neve "semperit", melynek jelentése: folyamatosan fut. A gyártó kiemelt hangsúlyt fektet a biztonságra és az egyre magasabb elvárásoknak való megfelelésre, ezért folyamatos innovációval teszi még tökéletesebb abroncsait.
Sieberling
Sierra
Silverline
Silverstone
Folymatos felkészülés a vevői igényekre, ez a Silverstone abroncsgyártó jelmondata. Jelenleg minden járműre kapható Silverstone abroncs, legyen az személyautó, kisteherautó, terepjáró, rally autó, 4 kerék meghajtású jármű, ipai vagy mezőgazdasági munkagép. A folyamatos technológiai fejlesztések folyamatosan arra sarkallják a vállalatot, hogy egyre szélesebb vevőkört alakítsanak ki a világ minden táján.
SONIX
Sparco
Speedways
Sportiva
A Sportiva a Continental csoport tagja. A Sportiva abroncsok kifejezetten a csúszós, vizes, vízátfolyásos útszakaszokra lettek kifejlesztve, hogy még szélsőséges időjárási viszonyok között is megtartsák kiváló tapadásukat. A Sportiva egy viszonylag új márka, de igen kedvelt a sportos vezetési élményt kedvelők körében. Alacsony gördülési ellenállás és csökkentett menetzaj érhető a modern gyártási technológia által.
Starfire
Biztonság mindenekfelett, ez jellemzi a Starfire gumiabroncsokat. Alacsony árkategóriába sorolja magát a vállalat, mégis kiemelt figyelmet fordít a biztonság megteremtésére az autózás során.
Starmaxx (Petlas)
Az impozáns Petlas Tire csoport tagja, csaknem 50 éves fennállása óta a minőséget tartja a legfontosabb hozzáadott értéknek, melyek az általa készített abroncsokat jellemzi. Az 1976-os alapítása óta a folyamatos fejlesztések és termékpaletta bővítés jellemzi, így mostanra a személygépkocsikra való gumiabroncsoktól a mezőgazdasági gépeken át a repülőgép gumiabroncsokig terjed termékskálája.
Stature
Strial
A Strial abroncs a Michelin csoport tagja, annak egy kedvező áru terméke. A Strial személy- és kishaszon-gépjárművekre Szerbiában gyárt gumiabroncsokat. Az előállított gumiabroncsok minőségére garancia a Michelin által felállított minőség ellenőrző rendszer.
Sumitomo
Sunny
Kína egyik legnagyobb radiál gumi gyártója. Abroncsait a kopásállóság, megbízhatóság és a nagy teljesítmény jellemzi, legyen szó személyautó vagy tehergépjármű abroncsról.
Superia
Syron
Taurus
A Taurus főként a mezőgazdasági abroncsok és egyéb gumiipari melléktermékekkel foglalkozott.  2013-ban a Michelin életre kelltette a híres Taurus Magyar márka nevét, és elkezdte gyártani a minőségi, személy és kisteher autógumikat Taurus néven, különböző Európai gyáraiban. Mára már neve egybe fort a minőséggel, és megbízhatóssággal.
Távolkeleti
Tegrys
Tigar
A TIGAR autógumi a Michelin csoport tagjaként, fiatalos és dinamikusan fejlődő termékként hódít Európa szerte. A TIGAR autógumi márka termékei teljes mértékben eleget tesznek az ISO szabványoknak, ezért is tapasztalható a piacon a márka egyre nagyobb népszerűsége. A Michelin 2010-ben 100%-os tulajdonosa lett a Szerb vállaltnak, ez a konszern pedig még jobban megerősítette pozícióját a nemzetközi gumiabroncs piacon.
Torque
Toyo
A Toyo 1945-ben, Japánban alapított gumiabroncs gyártó. A Japán márkák közül elsőként 1966-ban képviseletet, majd később gyártó üzemet nyitottak az Egyesült Államokban, az 1980-as évektől az amerikai autósport egyik meghatározó szereplője. Kínálata a személygépkocsi abroncs gyártás teljes palettáját lefedi a legkisebb személygépkocsi gumiktól egészen a legnagyobb 4x4-es gumiabroncsokig. Napjainkban egyre több autógyártó alkalmazza első szerelésként (Audi, Toyota, Lexus, Nissan).
Toyo race
A sport és versenyautók autók speciális igényeire tervezett márka, a Toyo abroncs család tagja. Legyen szó autópályán való közlekedésről, vagy köridő mérésről egy versenypályán, a Toyo Race abroncsok száraz és nedves időben is garantálják a jó teljesítményt és irányíthatóságot a sofőrök számára.
Tracmax
Treadmax
Trelleborg
Trelleborg Wheel Systems a Trelleborg Group tagja. A mezőgazdasági és erdészeti munkagépekre, villás emelőkre tervezett abroncsaival van jelen a gumiabroncs piacon. Magas szintű megoldásokat kínál, és hozzáadott értékei teszik igazán népszerűvé vásárlói körében.
Triangle
A TriangleTyre Ázsia egyik legnagyobb exportőre a személyautó, mezőgazdasági és ipari munkagép, kisteherautó és motorkerékpár abroncs piacon. Megfizethető ár, kopásellenállás és biztonság, ezek jellemzik a leginkább a Triangle gumiabroncsokat.
Tristar
Tvs
UNICOIN
Unigrip
Uniroyal
Az Uniroyal a Continental csoport egyik vezető gumiabroncs márkája. Az Uniroyal gumik fejlett gyártási technológiával készülnek, fejlesztésüknél különösen a vizes, csúszós útfelületen nyújtott teljesítményre fókuszálnak. Egyedi mintázatú abroncsainak köszönhetően a téli/nyári abroncsok egyaránt a biztonságos autózást segítik.
Valsa
Veerubber


Veloce
A GOODTIME RUBBER CO. LTD által gyártott saját márkás termék. A taiwan-i cég a gumiabroncsok teljes spektrumában állít elő kerekeket és tartozékokat, melyeket a világ minden pontján, 5 kontinensen értékesítenek. Alacsony ár, tartósság és minőségi termékek kerülnek ki a gyártósorról, melyek egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek a magánszektor vásárlói és az ipari szereplők körében.
Viking
Viper
Voltyre
Az orosz Volytre-Prom gumiabroncs gyártó a mezőgazdasági képek abroncsgyártására specializálódott. A JSC-Cordinant vezető abroncs gyártója, közel 150 országba importálja kiváló minőségű termékeit. 400 féle abroncs alkotja termékpalettáját, így gyakorlatilag az agráriumban használatos munkagépek mindegyikére található megfelelő abroncs kínálatában. Tartósság, minőség és megbízhatóság jellemzi a Voltyre abroncsokat.
Vredestein
Az Apollo Vredestein B.V. az indiai Apollo Tyres Ltd. része. Az Apollo Tyres multinacionális vállalat több országban rendelkezik irodákkal és termelőegységekkel. Az Apollo TyresLtd fiatal és dinamikus vállalat, amely büszke egyediségére.A több mint 100 éves Vredestein prémiumkategóriás márkanév az autóiparban. Termékeink között megtalálhatók a gépkocsiabroncsok, mezőgazdasági és ipari célú gumiabroncsok, valamint a kerékpárabroncsok is. Gépkocsiabroncsaink jelentős része a Giugiaro olasz tervezőiroda tervezésében készül.
Wanli
West Lake
Wind Power
Yokohama
A Yokohama gazdag gumiabroncs kínálatából kiválaszthatja a járművének és a vezetési stílusának legjobban megfelelő, megbízható és tartós gumiabroncsot.
Zeetex
A Zeetex különböző kategóriákban kínál gumiabroncsokat. Egyedi mintázatuknak és funkciójuknak köszönhetően széles termékpaletta áll a vásárlók rendelkezésére. Nem csak a közutakon, de a versenypályákon is gyakorta találkozhatunk Zeetex abroncsokkal, ugyanis a gyártó a Drift világában is jelentős abroncsbeszállítónak mondhatja magát.
Zetum by Kumho
Dél-Korea vezető abroncs gyártója. Személyautó, kisbusz és motorkerékpár abroncsait a városi vezetési élmény fokozására tökéletesítette. Minőségi abroncsai valamint a magas színvonalú gyártási technológiák teszik egyre kedveltebbé a márkát az európai felhasználók körében. ZetumByKumho márkanév alatt fut abroncsai prémium minőségű, megbízható abroncs a vezetés szerelmeseinek.

Gumiabroncs márkák

A legtöbben nem mérik fel a gumiabroncsok valódi jelentőségét, nem annyira az autójuk számára, hanem elsősorban az autó vezetője és az utasai biztonsága szempontjából.
A kopott vagy rossz gumiabroncsok bármikor veszélyeztethetik az autó utasait és a forgalom többi résztvevőjét.

Egy jó minőségű gumiabroncs nem hagy cserben sem fékezéskor, sem esőben, hóban, jégen, kanyarodáskor vagy sáros utakon. Ezért fontos tudni, hogy melyik a legjobb abroncs az autónk számára.

A legjobb gumiabroncs nem mindig a legdrágább gumiabroncs

Az ADAC gumiabroncs tesztjei alapján nagyon világos következtetésekre jutott. Ezért vásárlás előtt hasznos lehet egy szempillantást vetni a ADAC rangsoraira. Segíteni fog kétségek nélkül kiválasztani a legmegfelelőbb gumit. Figyelni kell a modellre is, nem csak a márkára.
A táblázatban szereplő termékek sorrendje nem fontos, annál inkább számít a kategóriába való besorolás, ami lehet: prémium minőségű gumiabroncsok, felső középkategóriás gumiabroncsok, középkategóriás gumiabroncsok és alsókategóriás gumiabroncsok. Szakértők azt javasolják, hogy hasonlítsuk össze az árakat és az alapján hozzuk meg a döntést. Nem érdemes a „hiányos” kategóriából választani, csak hogy megspóroljunk pár ezer forintot.

Az ADAC által tesztelt gumiabroncsok közül a legjobb a Continental, különösen a Continental WinterContact TS860 modell téli gumija, és a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi, mindkettő ára egyenesen arányos a minőséggel. Figyelemre méltóak a kitűnő ár-érték arányú Nokian gumik is vagy a prémium kategóriájú Dunlop is. Érdekes választás lehet a Michelin CrossClimate abroncs is, különös tekintettel a CrossClimate + gumiabroncsokra, amiket négyévszakos vagy nyári gumiként tartanak számon, ám az M+S felirat jelzi, hogy télen is lehet használni őket.
Az ADAC kielégítőnek ítéli meg ezt a négyévszakos (all season) gumit, nem kifejezetten olcsó, de előnye az, hogy nem kell téli abroncsot külön felszerelni, azoknak ajánlott, akik nem sokat közlekednek télen, főleg havas, jeges utakon.

Prémium minőségű gumiabroncsok

Az Európában forgalmazott gépkocsik ilyen márkájú gumikkal rendelkeznek. Az autós magazinok tesztjeiben is ezek a márkák vannak felsorakoztatva. Olyanoknak ajánlott, aki napi rendszerességgel autózik és a biztonságot tartja a legfontosabbnak. Nagyon jó a kormányozhatóság, alacsony zaj, rövid fékút stb.

Ebbe a kategóriába sorolható a Michelin, Continental, Dunlop, Bridgestone, Goodyear, Pirelli.

Felső középkategóriás gumiabroncsok

Ezek a márkák nem annyira ismertek, mint a prémium minőségű abroncsok. Azoknak ajánlott, akik nem hajlandóak prémium árat fizetni. Ilyen márkák: Vredestein, Yokohama.

Középkategóriás gumiabroncsok

Ezek a márkák még kevésbé ismertek, de például a Hankook sok koreai és pár európai modellen első számú szerelés. A teszteken átlagosan teljesítenek, de egy-egy alkalommal előfordul kimagasló teljesítmény is. Városi és autópályás használatra is alkalmas. Ide sorolhatók: Apollo, Barum (ez a márkanév a Continental AG tulajdona), BFGoodrich, Hankook, Kleber, Firestone, Fulda, General Tire, Semperit, Uniroyal, Falken, Nexen, Kumho Tires, Toya Tires.

Alsókategóriás gumiabroncsok

Ezek olcsó, kevésbé minőségi abroncsoknak számítanak: Debica, Kormoran, Matador, Sava.