195/65 R15 személyautó téli gumi

Tudnivalók

1–12 termék, összesen 95 db

Látogassa meg akciós téli személyautó gumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson téli autógumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Barum, Dunlop, Firestone, Fulda, Goodyear, GT Radial, Hankook, Kingstar és Michelin termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos téli gumi személyautóhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron téli autógumi termékeket személyautóhoz hatalmas kedvezménnyel.

A legmegfelelőbb téli gumiabroncsok kiválasztása. Hogyan keressük és választjuk ki őket?

A téli abroncsok nemcsak szükségesek, de kötelezőek is. November 1-től minden személyautóra fel kellene szerelni a téli gumit. Azonban amennyiben az időjárási viszonyoknak köszönhetően korábban megjelenik a jég az utakon, a forgalomirányítók jogosultak ellenőrizni, hogy felszerelte-e őket. Ez nem kell nagy fejtörést okozzon, hiszen a megfelelő abroncsok kiválasztása nem olyan ördöngös feladat, ha figyelembe vesszük a szakemberek néhány javaslatát.

Követendő műszaki előírások

A természetes kaucsuk és a szilícium-dioxid nagyobb koncentrációja jelenti az első különbséget a műszaki specifikációk között, ami megkülönbözteti a téli gumikat a meleg évszakra gyártott gumiktól. Ez elsősorban a rugalmasság megőrzését teszi lehetővé számukra nehéz útviszonyok mellett, amikor például megjelenik a jég az utakon, amikor a hőmérséklet naponta nulla fok alá esik. Az ilyen jellegű műszaki jellemzők számos nemzetközi tanulmány elvégzéséhez vezetett szerte a világon.

Tegyük fel, hogy még sosem vásároltál téli abroncsokat. Mi a teendő? Hogyan járunk el, mi alapján választunk, ha egy kereskedő megpróbál nekünk négyévszakos gumit eladni azzal az érveléssel, hogy ezek téli használatra is tökéletesen megfelelnek?

Egy ilyen helyzetben nagyon egyszerű és világos módon járhatunk el. Nézzük meg, hogy a megvásárolandó gumikon fel van-e tüntetve egy hópehely. Ez a jel egyértelműen jelzi számunkra, hogy ezeket az abroncsokat télre tervezték és gyártották. Továbbá, figyelembe kell venni minden feliratot, feltétlenül jelen kell lennie az MS, M&S, M+S vagy M.S jelöléseknek ahhoz, hogy az abroncs megfelelő legyen a téli használatra.

Noha sokan vélekednek úgy, hogy nem jelent problémát egész évben téli abroncsokkal közlekedni, szakértők szerint ez az elképzelés nem teljesen felel meg a valóságnak. A magas hőmérséklet hatással van a gumiabroncs szerkezetére, a forró aszfalton a téli gumik anyaga lággyá válik, és ez nagyobb féktávolságot eredményez, rosszabb esetben akár a jármű instabilitását okozhatja az úton.

A téli gumi kiválasztásának kereskedelmi kritériumai

A gyártó neve gyakran meghatározó tényező a téli gumik eladási árát tekintve. Például a Michelin, a Dunlop, a Pirelli vagy a Bridgestone fontos nevek ebben az iparágban, így az általuk gyártott gumik ára is a hírnévvel arányos lesz. A gyártók közti versengés a minőség folyamatos fejlesztésén alapul, nem pedig az árak csökkentésén.

Ha a költségvetésedbe nem fér bele a fent említett cégek által gyártott gumik megvásárlása, akkor nyugodtan választhatsz a középkategóriás abroncsok közül. Ide sorolhatnánk a BF, a Goodrich, a Hankook, ill. a Toya vagy a Kleber által gyártott termékeket.