Terepjáró nyári gumi

Tudnivalók

1–12 termék, összesen 711 db

Látogassa meg akciós nyári terepjáró gumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson nyári terepjáró gumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Barum, Bridgestone, Firestone, Hankook, Matador és Point S termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos nyári gumi terepjáróhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron nyári gumi termékeket terepjáróhoz hatalmas kedvezménnyel.

Gyakorlati útmutató terepjáró gumiabroncsok kiválasztásához

A terepjáró rajongói valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy ez a szórakoztató, adrenalinnal telített sport csak akkor élvezhető, ha a használt autó képes eleget tenni az elvárásoknak.

Semmi sem mérhető egy nehéz útvonalhoz, mely folyamatosan akadályokat gördít a járművezető elé, folyamatosan próbára téve annak türelmét és állhatatosságát, ugyanakkor lehetőséget adva neki, hogy szélsőséges helyzetekben felmérje képességeit.

A jó teljesítmény érdekében az off-road pályákhoz illő autó mellett ugyanolyan fontos a megfelelő gumiabroncs kiválasztása.

A terepjárók vezetőinek szem előtt kell tartaniuk, hogy sáros terepeken fognak vezeteni vagy meredek területeken, esetleg erdei utakon, ezért érdemes figyelembe venni a szakértők tanácsait, melyek alapján bátran kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb terepjáró gumiabroncsokat. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az off-road-ozáshoz használt jármű jó tapadással és stabilitással rendelkezzen, különben fennáll a jármű elakadásának kockázata.

Ugyanakkor a gumiabroncsok minősége nagyban befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást és a járművezető- és esetleg a többi utas biztonságát is.

Mikor kell feltenni a terepjáró gumiabroncsot?

Annak érdekében, hogy a legjobb gumiabroncsot válaszd, érdemes mindenekelőtt arra figyelni, hogy milyen útvonalon szeretnéd igénybe venni. Minél nehezebb az út, annál fontosabb a megfelelő abroncsot felszerelni. Az off road útvonalakon számítani lehet fokozott nedvességre, sárra, egyenetlen terepre. Ezért az off road abroncsokat bizonyos teljesítménymutatók alapján kell megválasztani.

A terepjáró gumik rendszerint rendelkeznek az M+S (sár és hó) mutatókkal, melyek azt jelzik, hogy a gumi jó tapadást biztosít bármilyen típusú úton, akár sárban vagy hóban is.

A kifejezetten terepjárók számára gyártott gumikon az MT (mud terrain – sár terep) jelölés van, vagy az AT (all terrain) jelölés. Az MT abroncsok agresszívebb mintázatúak, ideálisak sáros terepekhez, általában versenyeken használják őket vagy vészhelyzetekben bevetett járműveken, az AT gumiabroncsokat pedig közutakra tervezték, ám ezek erdei utakhoz vagy nehezebben megközelíthető utakhoz is megfelelnek.

Ezen felül vess egy szempillantást a következő mutatókra: sebesség, hőmérséklet, gördülési képesség, terhelési index, és üzemanyag-fogyasztás. Ha nem vagy biztos benne, hogy a legjobb döntést hoztad meg, legjobb, ha szakértőtől kérsz útbaigazítást.

Nyári gumiabroncsok nehéz utakra

Ezek fő jellemzője a különböző védőelemek. A nyári gumi úgy készül, hogy a víz kiszivároghasson, anélkül hogy ez gátolná a tapadást az esőben, sajátságos futófelületi mintázattal rendelkezik – az úthoz való hangsúlyosabb tapadást biztosítja .

Összegezve: a 4×4-es nyári gumiabroncsok kiválasztásakor összpontosítani kell a méretre, vezetési feltételekre és nem utolsó sorban az abroncs márkájának és gyártójának megbízhatóságára és népszerűségére.

Néhány példa: Michelin, CS4 COOPER TOURING T, BRIDGESTONE D697, CONTINENTAL CrossContact AT, GOODYEAR Wrangler ATR, YOKOHAMA G012.