Terepjáró téli gumi

Tudnivalók

1–12 termék, összesen 527 db

Látogassa meg akciós téli terepjáró gumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson téli terepjáró gumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Barum, Dunlop, Fulda, Goodyear, GT Radial, Hankook, Kingstar, Michelin és Yokohama termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos téli gumi terepjáróhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron téli gumi termékeket terepjáróhoz hatalmas kedvezménnyel.

Téli gumi terepjáróra

Amint beköszönt a tél, hirtelen a beszélgetés élvonalába kerülnek a gumiabroncsok, különösen az ország azon részein, ahol gyakran havazik és a hőmérséklet fagypont alá süllyed. Amikor az esőzések havazásra váltanak, gépkocsivezetőként a megfelelő abroncsokról kell legfőként gondoskodnunk.

Sok járművezetőben a fehér utak látványa aggodalmat kelt, és felmerül bennük a kérdés, hogy vajon az a négy darab gumi, amin a kocsi gurul, megfelelő választás-e számukra és szeretteik számára a biztonságos közlekedés szempontjából.

A sárgumik megfelelnek-e a havas utakon vagy bármilyen terepen?

Érdemes-e pénzt fordítani a téli gumiabroncsokra, ha csupán néhány hónapig fogjuk használni őket?

Hogyan viszonyul egy négyévszakos gumi egy markánsabb megjelenésű gumihoz, ha hóban kell vezetni?

A terepjáró gumikat leginkább közúti használatra tervezték, a legtöbb gyártó kínál olyan finomabb kidolgozású, csendesen működő gumikat, melyek sokban hasonlítanak a személyautó abroncsaihoz. Napjainkban egyre elterjedtebbek ezek a gumik városi terepjárókon és sok más gépkocsin, ezért széles méretválasztékban megtalálhatóak.

Például BF Goodrich Winter Slalom KSI téli gumi, Scorpion Winter téli gumi.
A félig terep, félig közúti használtra gyártott terepgumik, az úgynevezett All Terrain, vagy A/T terepgumik általában fele-fele arányban közútra és terepen való közlekedésre lettek gyártva. Nagyobb zajt keltenek, ám rosszabb utakon sem fognak kellemetlen meglepetést okozni.

Szinte mindegyik A/T terepgumi M+S jelölésű, de ezeknek az abroncsoknak sem egyezik meg az összetétele a téli gumiabroncsokéval.

Nem meglepő módon a téli gumiabroncsok jobban teljesítenek, mint a nem téli gumiabroncsok hóval és jéggel borított utakon. Sajnos a téli gumikat nem használhatjuk egész évben, ezért szükséges lesz beszerezni egy új abroncskészletet. Ebből a megfontolásból sok tehergépkocsi- és terepjáró vezető dönt amellett, hogy egyetlen gumikészletet fog használni egész évben. Sokan a zajtalan működés és hosszú élettartam miatt a négyévszakos gumik közül fognak választani.

Azon járművezetők számára, akik képesek megbirkózni a nagyobb zajjal, nehezebb kezelhetőséggel, érdemes terepgumikat beszerezni, mert erősebb tapadást biztosítanak a hóban. A terepjáró gumiabroncsok általában jobb tapadással rendelkeznek, mint a négyévszakos, közúti abroncsok, de nem helyettesíthetik a téli gumikat.

Melyik terepjáró gumiabroncsnak legjobb a tapadása téli körülmények között?

Példaként megemlíthető a BFGoodrich All-Terrain T/A KO, General Grabber AT 2, Goodyear Wrangler Silent Armor.

A felsoroltak közül mindhárom gumiabroncs meglehetősen agresszív futófelület mintázattal rendelkezik, sok kis futófelületi blokkal, amelyek biztosítják a jobb tapadást havas, jeges és off road körülmények között. Vásárlói felmérések alapján a General Grabber AT 2 jobb tapadást kínál mély hóban, jégen, viszont hangosabb és merevebb élményt nyújt a másik két társához képest. Ezek a különbségek viszont nem jelentősek, úgyhogy bármelyik abroncs ezek közül jó választást jelent.