Útmutató a terepjáró gumi jelölésekhez

A terepjárók, SUV-ok gumiainak jelölése megegyezik a személyautókéval. A gumikon feltüntetett adatok megmutatják a gyártó nevét, a gumi gyártási idejét, a mintázat megnevezését, a terhelési valamint sebesség indexet, valamint azokat a gumira jellemző adatokat, melyek alapján meg tudja állapítani, hogy az adott abroncs megfelelő-e autójára.

A megfelelő terepjáró gumi kiválasztásánál azonban az első kérdés, hogy zömmel milyen típusú utakon használja terepjáróját. Vannak, akik kizárólag városi közlekedésre használják, de akinek hobbija, munkája miatt van terepjárója, annak kulcsfontosságú kérdés lehet a megfelelő abroncs kiválasztása.

Városi családi autók

A közkedvelt SUV-ok elterjedésének köszönhetően a városi közlekedésre szinte minden gyártónak megvan a maga termékcsoportja. Ezek a gumik sokkal csendesebbek terepgumi társaiknál, mintázatukat tekintve sem térnek el a személygépkocsikra készült társaiktól.

A/T gumik, a köztes megoldás

Akinek hobbija miatt van terepjáró autója, annak köztes megoldásként ott vannak az All Terrain gumik. Ezek főleg a városban és alkalmanként terepen használt autókra specializálódott abroncsok. Ezek már észrevehetően zajosabbak, viszont az egynetlen, nehéz terepen sem hagyják cserben.

Terepgumik

Akit a napi szintű munkája a nehéz útviszonyokhoz köt, annak kizárólag terepgumi használata javasolt. Ezek közös tulajdonsága, hogy széles és mély, robosztus mintázatuknak köszönhetően csupán vezetéstechnikai kérdés a kemény terepen való zavartalan közlekedés. A megfelelő terepgumik kiválasztása ebben az esetben már jóval nehezebb feladat, hiszen nemcsak drágábbak, de kevés gyártó foglalkozik kifejezetten terepgumik készítésével.

Valamint ne feledje!

Kövese a gyártó ajánlását. Kizárólag olyan méretű gumit vásároljon terepjárójára, melyet autójának gyártója ajánl. A biztonságos közlekedés érdekében az ajánlástól semmilyen körülmény miatt ne térjen el!

A linkre kattintva tekintheti meg terepjáró gumi kínálatunkat.

Téli Terepjáró gumi kínálat: http://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-teli/

Nyári Terepjáró gumi kínálat: https://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-nyari-gumi/