Milyen a jó nyári gumi?

Nem csak a téli gumi kiválasztásakor kell odafigyelnünk arra, hogy milyen abroncsot vásárolunk autónkra – biztonság és költséghatékonyság szempontjából a nyári gumi tulajdonságainak ismerete is ugyanolyan fontos.

Alapvető szabály, hogy költségek tekintetében próbáljunk meg egy arany középutat követni. A legolcsóbb gumik valószínűleg nem tartósak, nem a megfelelő anyagból készültek és nem szolgálnak majd minket sokáig. Emellett persze az is előfordulhat, hogy nem eléggé biztonságosak. A legolcsóbb kategóriából tehát, bármilyen jó üzletnek is tűnik, semmiképpen ne válasszunk.

A jó nyári guminak számos tulajdonsága van. A legfontosabb mindenekelőtt a megfelelő méret meghatározása. A gyártó minden esetben megadja, hogy egy adott autótípusra milyen méretű abroncsok szerelhetőek – ez függ a típus mellett a kocsi kivitelezésétől és felszereltségétől is.

Hasonlóan jelentős szempont a mintázat. Nyári gumi esetén három mintázatot különböztetünk meg. Ezek az aszimmetrikus, forgásirányos és kötetlen forgásirányos abroncsok, melyek között értelemszerűen a fő különbség az, hogy milyen forgásirányba szerelhetőek fel. Azok, amelyek bármely irányba felszerelhetőek, jellemzően a kisebb és középkategóriás autókra szerelhetőek. A modernebb gumik jellemzően aszimmetrikus mintázatúak.

Ha nyári abroncsot vásárolunk, figyeljünk arra, hogy lehetőleg új állapotú legyen – ha pedig már használjuk azokat, arra kell figyelnünk, hogy a profilmélység nem menjen 3 milliméter alá. A kopás közvetlen kapcsolatban áll a biztonsággal – ha a gumik eléggé elkopnak, már nem biztosítják a megfelelő tapadást az úton, ami balesetet is előidézhet.

Ha megfelelő állapotú gumikat akar vásárolni, tekintse meg az AkciosGumi.hu választékát – vásárlóinkat mindig a legjobb minőségű, tartós gumikkal látjuk el. Ha kérdése volna, keresse szakembereinket, akik hasznos tanácsokkal láthatják el köszönhetően sok éves tapasztalatuknak és szakértelmüknek a gumiválasztás terén.