Miért fontos, hogy milyen abroncsot választunk?

A vezetés szempontjából mindig és minden körülmények között az abroncs milyensége a legfontosabb. Lehet a kocsi bármilyen biztonságos, a gumi az, ami az úton tartja azt.

Az abroncsok kiválasztásánál lehetőleg minél precízebben meg kell határoznunk, hogy az autóhoz milyen való – a sebességre, terhelésre, méretre is gondolnunk kell. Persze érdemes fontolóra vennünk azt is, hogy olyan gumit vásároljunk, amely lehetőleg minél kisebb mértékben kopik, minél több ideig kitart, hiszen ez a költségtakarékos megoldás – a spórolást azonban sosem helyezhetjük biztonságunk elé. Egy jobb minőségű, de drágább gumi ugyanakkor nem csak biztonságosabb – mivel jóval tovább szolgál is minket, egyben sokszor valójában az olcsóbb megoldás is.

A jó abroncs abban is segít, hogy magát a közlekedést költséghatékonyabbá tegyük. Egy megfelelően felfújt és felszerelt, rendszeresen karbantartott autógumi segít úgy vezetni, hogy az autó kevesebb üzemanyagot használjon fel, ami szintén jelentékeny megtakarítást eredményezhet.

Persze figyelnünk kell arra is, hogy mindig jó állapotú, és az útkörülményeknek, az évszaknak megfelelő gumit használjunk. A téli és nyári gumik elnevezése nem a véletlen műve – az adott évszakban képesek csak a kocsit megfelelően biztonságosan az úton tartani. Akármilyen minőségi, drága is a gumi, összetétele, mintázata miatt csak bizonyos helyzetekben lesz megfelelő.

Az abroncs kiválasztása mellett természetesen annak karbantartása is fontos. Állapotukat rendszeresen ellenőriznünk kell, és ha vezetés közben hibát érzékelünk, ha rendellenes kopás látunk, ki kell derítenünk a probléma forrását. Sokszor a legjobb választás ilyenkor egy rutinos szakemberhez fordulni, aki pontosan meg tudja mondani, mi lehet a gond és min kell változtatnunk.

Az AkciosGumi.hu kínálatában mindig a legjobb minőségű abroncsokat kínálja – olyan abroncsokat, amelyekkel hosszú távon is biztonságosan közlekedhet, és nem kell aggódnia amiatt, hogy az abroncsok idő előtt tönkremennének, állapotuk leromlana.