Kisteher gumi méretek – Melyikre van szükségem?

A kisteher járművekre általában 17,5-ös, 19,5-ös valamint 22,5-ös átmérőjű gumikat gyártanak. A kisteher gépjárművekre való új gumik vásárlása alkalmával azonban egy nagyon fontos szabályt mindenképp be kell tartani. Soha nem szabad eltérni a gyártó ajánlásától. Biztonsági szempontból tehát kizárólag olyan gumik közül válasszon, melynek mérete megegyezik a gyári gumikéval. Itt nem csak a méret, de a terhelés index is kulcsfontosságú érték.

Léteznek a piacon olyan gumik is, melyeket kifejezetten nehéz terhet szállító teherautókra terveztek. A C-s, az XL és az RF jelölésű abroncsok nagyobb terhelhetőségű gumik speciálisan kisteherautókra tervezve. Az RF-es és XL-es gumik megerősített kivitelűek, tehát valamennyivel nagyobb terhet bírnak el, mint egy hagyományos gumi. 
A C-s gumik szintén erősített gumik, amelyeket kisteherautókra és nagyobb terhű autókra, illetve kisebb teherszállítókra alkalmaznak. 

A tehergumiknál vegye számításba, hogy egy defekttűrő gumik akár a teljes rakomány és a sofőr biztonságát is garantálni tudják, hiszen egy esetleges defekt esetén akár 80 km is megtehető tönkrement kerékkel, mely elegendő lehet egy gumiszervíz elérésére. Ebben az esetben a javítási idő a minimálisra csökkenhet, a rakomány nem sérül, és a sofőr akár még határidőn belül is elérheti a célállomást.

A Pirelli, a Firestone, a Continental, a Dunlop, a Michelin és a többi nagy márka mellett ebben a szegmensben jól teljesít a Vredestein, a Barum és a Mitas teherautó gumi is.

Tekintse meg kínálatunkat! http://www.akciosgumi.hu/gumi/tehergumi/