Gyakori tévhitek az abroncsokról

Az autóvezetők viszonylag keveset foglalkoznak a gumikkal – a legtöbben nagyjából tudják, mikor kell cserélni azokat, rengeteg tévhit kering azonban róluk, amelyek akár biztonságunkat is veszélyeztethetik.

Ha felraktuk a gumit, a cseréig nincs is vele dolgunk – ez az egyik leggyakoribb hiedelem. A valóságban azonban az, hogy a gumik használat közben nem egyenletesen kopnak, ez pedig élettartamukra és az úttartásra is hatással van. A szakértők szerint ezért érdemes 8-10 ezer megtett kilométerenként az abroncsokat a tengelyek között cserélni. Ezzel kiegyenlíthetjük a nem egyenletes terhelést is. Vannak azonban olyan mintázatú abroncsok, amelyeket csak egy adott forgásirányban szerelhetünk fel, erre mindig figyeljünk!

Szintén sokan hiszik, hogy elég a legkopottabb gumikat lecserélni, ha már elhasználódtak – ez olcsóbb megoldás, és így nem kell egy teljes új szettet beszerezni. A menetstabilitás, a tapadás azonban ilyenkor eltérő lesz a kerekeknél, ez csökkenti a biztonságot. Ha mégis csak kettesével cseréljük a gumikat, akkor azokat a hátsó tengelyre érdemes szerelni, de mindenképpen ajánlott inkább egyszerre mindet cserélni, és így biztonságosan autózni.

Az ország legagyobb személyautó,terepjáró ,kisteher és felni kínálattal a legjobb árakon várjuk kedves vásárlóinkat!

A legveszélyesebb téves hiedelmek talán a téli gumival kapcsolatban élnek az emberekben. Sokan hiszik, hogy elég akkor váltani, ha a hó már leesett, ha az utak jegesednek, pedig akkor már régen téli gumival kellene közlekedni. A nyári gumi ugyanis összetétele miatt már egy adott hőmérséklet alatt sem képes a megfelelő tapadást biztosítani, nem csak az útviszonyok lehetnek rá hatással. A téli gumit már novemberben érdemes felszerelni az autóra, másképpen a balesetet kockáztatjuk. 7 Celsius-fok alatt cseréljünk gumiszettet!

Ha biztonságosan akarunk közlekedni, akkor oda kell figyelni az ilyen tényezőkre. Ha valamit rosszul csinálunk, az sokba kerülhet – az utakon nagy sebességgel közlekedve egy apró hiba is sokszor végzetes. Ha profiktól akar gumit vásárolni, akik tudják, mi a legjobb választás autójára, kérdezze az AkciosGumi.hu stábját, mindig készséggel állunk rendelkezésére jó tanácsainkkal és minőségi termékeinkkel!